Уважаеми родители,
      
      Желаете ли Вашите деца да придобият хармонично развито и физически здраво тяло, развивайки двигателни качества като: сила, бързина, издържливост, ловкост, гъвкавост, координация? Да се приучат към морално - етичните норми на таекуон - до: уважение, дисциплина, честност, взаимопомощ, вежливост? Именно чрез тренировките по таекуон - до Вашите деца неусетно ще изградят у себе си тези, както и множество психически качества като: воля, постоянство, концентрация, борбеност, както и способността да реагират адекватно в трудни ситуации.

Заниманията по таекуон - до не само ще повишат гъвкавостта им, но ще се явят и важна предпоставка за укрепване на тялото им и не на последно място - пречка за развитието на болести на опорно - двигателния апарат. Важно е да се отбележи, че навиците и уменията, които придобиват децата благодарение на тренировките по таекуон - до, ще окажат положително въздействие и върху по - нататъшния им живот.

Какво е таекуон - до?

Таекуон - до е модерно бойно изкуство, характеризиращо се с бързи, високи и въртящи ритници. Има много тълкувания на значението на таекуон - до, но преведено изцяло, то значи: "Изкуството на удрянето с ръце и крака" или "Изкуството на невъоръжения бой". Спортът е създаден в Корея и е едно от най - популярните модерни бойни изкуства.

Цели на таекуон - до

       Да повиши физическитe ни възможности;
       Да подобри психическата ни дисциплина и емоционална уравновесеност;
       Да ни научи на самозащита; 
       Да развие чувство на отговорност към нас самите и към околните.
  
Таекуон - до за деца

       Таекуон - до е много подходящ спорт за деца. Те се учат на бързи реакции по време на игрите, на уважение към останалите, а също така  и да познават своите предимства и недостатъци. Децата носят пълна бойна екипировка (каска, комплект протектори за ръце и крака, нагръдник за тяло и "мида" за слабините), като са позволени само ударите в областта на торса.
      
ОПАСНО ЛИ Е ТАЕКУОНДО? 
       Въпреки, че таекуон - до (WTF) е спорт, при който се използва на т.нар. "пълен контакт", т.е. ударите попадат плътно в тялото на противника, това не е опасно бойно изкуство. По време на тренировки и състезания се използва пълна екипировка за предпазване на състезателите, която намалява до минимум възможността за сероизни наранявания.       


Етика на таекуон – до

Цялата етика се свежда до едно основно нещо - разликата между "добро и зло". Таекуондо не е разрушителен спорт, той е забавен спорт. Таекуондистите могат да се усъсвършенстват, чрез тренировките в залата. Крайната цел е да постигнеш хармония с природата и със себе си. Балансът се придобива като наложиш контрол над

добрите, така и  над лошите си страни.
Таекуон - до е не само начин да подобриш нивото си на самозащита, то е също начин на живот. Тренировките дават на трениращия повече самоувереност, но тази самоувереност не трябва погрешно да се разбира като превъзходство (най - често физическо) над останалите, а като вяра в собствените сили.

Правила в таекуон - до

Таекуон - до има основна система от правила. Етикетът зависи от много неща. От най - голямо значение са отношението към учителя, към родителите, към родината и изобщо към всичко, за което се сетите. От тези правила ще споменем само някои:
       Уважавай родителите си;
       Уважавай учителя си;
       Уважавай останалите ученици (и то не само тези с по - висока степен от теб);
       Уважавай по - възрастните;
       Завършвай каквото си започнал;
       Винаги се дръж прилично (в и извън залата).

Принципи на провеждане на тренировките

Основен принцип при провеждането на тренировките по таекуон - до е индивидуалният подход към всяко едно дете.
Физическото натоварване е съобразено с възрастта, пола, физическите и психически особености на децата, както и с тяхното моментно състояние.

За контакти и допълнителна информация:
GSM: 0899 926 464- Атанас Петров
club@mission-bg.com

Редактор на статията Анна Коцева
ОЧАКВАЙТЕ!


Какво ново?
ВНИМАНИЕ!!!
21.10.2017г.
Купа София


11.11.2017г
Корейски посланник


09.12.2017
Херея ОУПЪН

16.12.2017
Коледен турнир

10.02.2018г
Изпит за гуп